Motor-Systems logó

Prémium villanymotorok és frekvenciaváltók az üzleti sikerekért

Prémium hatásfokú, kiváló minőségű ipari villanymotorokkal és frekvenciaváltókkal költséghatékony és energiatakarékos megoldást kínálunk vállalkozása részére.

Elsődleges szempontban tartjuk, hogy mérnöki szakértelmünket az ipari gépek, villamos motorok és berendezések költség- és energiahatékony üzemeltetésének kialakításához biztosítsuk azon Partnereink részére, akik megtisztelnek bizalmukkal bennünket.

Minőségi termékeink, az elmúlt 15 évben a hajtástechnika területén megszerzett tudásunk és tapasztalatunk, illetve ügyfélközpontúságunk már több hazai vállalat részére jelentett megoldást autó- és gépgyártási, gyógyszeripari, vegyipari, élelmiszeripari, bányapari és több más területeken is.

Fejezetek

 1. Ipari gépek, berendezések és rendszerek hatékony üzemeltetése villanymotorokkal
 2. A használt villanymotorok kockázatai
 3. Elektromos motorok és teljesítményük szabályozására ajánlott megoldásunk az iparban
 4. Első lépések a közös sikerek felé

Ipari gépek, berendezések és rendszerek hatékony üzemeltetése villanymotorokkal

Ma már elképzelhetetlen, hogy egy modern, a kor színvonalának megfelelő, a környezeti szempontokat is szem előtt tartó, energiahatékony ipari rendszerek nélkül egy, az ipar területén működő vállalkozás hosszú távon sikeres legyen.

Szinte minden mozgó gépet, berendezést, pneumatikus és hidraulikus rendszereket villanymotorok, szivattyúk, kompresszorok működtetnek. Egyes motorok (aszinkron motorok) bekapcsoláskor jelentős többlet áramot igényelnek, akár a névleges áram tízszeresét is (!), mindaddig, amíg az üzemi fordulatszámukat el nem érik.

Ezt a problémát tovább súlyosbíthatja, ha a villanymotorral nagy gépeket, rendszereket hajtunk meg, amelyek nagyobb tömege, tehetetlensége lassítja a villanymotor felpörgését. Ezekre a motorokra azonban szükség van hajtástechnikában, de az alkalmazásuk hatékonyságát mindenképpen érdemes javítani.

Találkozhatunk olyan mérnöki rendszermegoldásokkal, amelynek során a villanymotorokhoz lassító áttételt, hajtóművet, alkalmaznak, amelyet a szükséges forgási sebesség és pontosság eléréséhez méreteznek.

Ez a megoldás célravezető lehet ugyan, azonban hátrányként jelentkezhet, hogy a berendezés mozgása folyamatosan lassú lesz, olyankor is, amikor például terheletlenül gyorsabb mozgás is megvalósítható lenne, és ezzel a rendszer hatékonysága romlik.

Megoldást jelenthet a kétfordulatú (gyors és lassú) villanymotorok használata egyes területeken, azonban ezen villanymotor-típusok ára nagymértékben meghaladja egyfordulatú társaikét és teljesítményük lassú fordulaton elmarad a névlegestől. Közegek áramoltatásánál, ventillátorok és szivattyúk esetében a szabályozásra megoldást a villanymotorok lefolytása, vagy ki-be kapcsolása nyújthat. Ez rendkívüli módon energiapazarló megoldás.

A Motor-Systems Kft-nél minden esetben a közép- és hosszútávon legcélravezetőbb megoldásokat kínáljuk az Ön és Vállalkozása részére. Javaslataink, terveink, ajánlataink kidolgozásakor a beszerzési és rendszerbe állítási költségek megtakarítása mellett a környezettudatosságot is szem előtt tartjuk, így korszerű megoldásokat kínálunk. Amennyiben bővebben szeretné megismerni az általunk kínált energiatakarékos megoldásokat és cégünk értékeit olvasson tovább ebben a bejegyzésünkben.

A használt villanymotorok kockázatai

Felmerülhet a kérdés bennünk, amikor a gépeink és berendezéseink üzemeltetéséhez költségtakarékos megoldást keresünk, hogy az olcsóbb, használt villanymotor-kínálatból válogassunk. Ez a megoldás azonban olyan kockázatokat rejt, amelyeket nem tudunk azonosítani előre.

Használt villanymotoroknál a legnagyobb problémát gyakorta az jelenti, hogy a megvásárolt villanymotor előéletét, használati idejét, tárolási körülményeit nem ismerjük. Ezen tényezők jelentős mértékben befolyásolják a villanymotor élettartamát és hatásfokát és nem feltétlenül állapítható meg pusztán a villanymotor korából, hogy mennyire és mennyi ideig használható még. Sokat üzemelő és a meghajtott rendszerhez nem megfelelően kiválasztott villanymotor “elfárad” és a leadott nyomatéka csökken, így nem képes olyan hatásfokkal üzemelni, mint új társai.

Az elfáradt, használt villfanymotoroknál nem ritkán jelentkező probléma, hogy tekercselésük a túlzott igénybevételből adódóan leég és javítani szükséges, vagy újra cserélni. Ez olyan kockázat sajnos, amelyet előre nem lehet felmérni,f és bekövetkezése esetén jelentős költségeket eredményez. Összességében egy használt villanymotor beszerzése, majd javítása költségesebb megoldástf jelent a vállalkozások számára, mint új villanymotor megvásárlása, amelyet még garanciális jogok is kiegészítenek.

Úgy a hajtóművek, mind a villanymotorok, frekvenciaváltók élettartamát nagyban befolyásolhatják üzemeltetési, tárolási körülményeik, ill. megfelelő időszakos és rendszeres karbantartásuk elvégzése, ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy beszerzésük előtt vegye fontolóra a használt eszközökben rejlő műszaki, biztonsági és anyagi kockázatokat is.

Elektromos motorok és teljesítményük szabályozására ajánlott megoldásunk az iparban

Célunk, hogy a lehető legkisebb beruházással, a legjobb teljesítményt nyújtó, energiahatékony megoldást hozzunk létre villanymotorok alkalmazásához az ipari termelésben. Több megoldást is megvizsgálhatunk, köztük az egyenáramú motorok alkalmazását, amely azonban túl költséges lehet.

Legcélravezetőbb megoldásnak az aszinkron motorok alkalmazását találtuk, amelyek széles körben elterjedtek, olcsón beszerezhetőek, de a karbantartási és szervizelési költésgeik is lényegesen kedvezőbbek, mint más típusú villanymotoroké. Az aszinkron villanymotorok költség- és energiahatékony üzemeltetéséhez mindössze olyan eszközre van szükségünk, amely annak fordulatszámát fokozatmentesen tudja változtatni, így biztosítva mindig az optimális fordulatszámot és hatásfokot.

Erre nyújtanak számunkra megoldást a frekvenciaváltók, amelyeket a hajtómotorral összekötve a váltóáram frekvenciájának változtatásával oldják meg a problémát, és teszik hatékonnyá a hajtásrendszereket.

A frekvenciaváltók szinte bármilyen területen alkalmazhatóak, egyszerűen üzembe helyezhetőek közvetlenül az üzemi környezetben is, sokszor kapcsolószekrényre vagy más külön kialakításra sincs szükség.

Számos területen, az élelmiszeripartól az autó-és gépgyártáson át a bányaiparig, de a gyógyszeriparban, vegyiparban, erőművekben, tejüzemekben is alkalmaznak villanymotorokat és frekvenciaváltókat. Frekvenciaváltóink előnyeiről ebben a bejegyzésünkben több részletet is megismerhet.

MORGENSEN hajtóműveink és frekvenciaváltóink kiemelten hosszú élettartama és garanciális ideje egyedülálló a hazai piacon. Frekvenciaváltóink beállítása és kezelése egyszerű, a működési adatok monitorozására a MORGENSEN CONTROL mobilapplikáció is rendelkezésre áll.

Termékeink megbízhatóságában, kezelhetőségében, valamint abban, hogy elégedett lesz termékeinkkel, biztosak vagyunk. MORGENSEN frekvenciaváltóinkra visszavásárlási garanciát is biztosítunk, így Ön semmit sem kockáztat. MORGENSEN IE3 prémium hatásfokú villanymotorjaink az ipar minden területén alkalmazhatóak kompromisszumok nélkül, és kiállják a legnehezebb körülmények között is a próbákat.

A Motor-Systems Kft-nél büszkék vagyunk rá, hogy az alábbi cégek már minket választottak hajtástechnikai megoldásaik kialakításakor:

 • SIEMENS
 • ThyssenKrupp
 • Procter & Gamble
 • Continental Automotive Hungary
 • Bridgestone
 • Continental Dohányipari Zrt.
 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • ISD Dunaferr
 • Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.
 • MVM OVIT
 • MÁV FKG Kft.
 • Fővárosi Vízművek Zrt.
 • Bige Holding
 • Videoton Autoelektronika Kft
 • Richter Gedeon
 • TEVA Gyógyszergyár
 • Ganz Motor Kft.
 • Michelin Hungária
 • Bakonyi Erőmű
 • Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 • Tatabánya Erőmű
 • Nitrogénművek Zrt.

A fenti cégek mellett több más hazai vállalkozásnak segítettük villanymotorok, frekvenciaváltók, hajtóművek üzembe helyezésével, illetve hajtásrendszerek tervezésével és kivitelezésével üzleti sikereik elérését.

Cégünk, a Motor-Systems Kft., immár 15 éve van jelen a hazai hajtástechnikai piacon prémium hatásfokú villanymotorokat, frekvenciaváltókat, hajtóműveket és keverőket forgalmazva. Működésünk sikerének a titka minőségi termékkínálatunk, munkatársaink szakértelme és Üzleti Partnereink egyedi igényeihez is igazodó szakmai támogatásunk, gyorsaságunk és rugalmasságunk. Cégünknél felhalmozott mérnöki tudás és tapasztalat Önnek nem kerül többletköltségbe.

Ahhoz, hogy az Ön vállalkozása sikeréhez is hozzájárulhassunk szakértelmünkkel és minőségi termékeinkkel, nem kell mást tennie, csupán felvennie velünk a kapcsolatot.

Első lépések a közös sikerek felé

Az elmúlt 15 év tapasztalatait összegyűjtve kialakítottunk egy hatékony folyamatot, amelynek lépésein keresztül, az ajánlat kérésétől a berendezés telepítésén és beállításán át, az utánkövetés, a karbantartás és szervizfeladatok ellátásáig céltudatosan tudunk előrehaladni a Megrendelő Vállalkozások egyedi igényeit is figyelembe véve:

1. Kapcsolatfelvétel – ajánlat kérése

Önnek nem kell mást tennie, csupán megkeresnie cégünket telefonon, emailben vagy weboldalunkon az Ajánlatkérés aloldalon, és megfogalmaznia azt, hogy milyen termékek, lehetőségek és szolgáltatások iránt érdeklődik. Az ajánlat kérése nálunk díjmentes, és nem jár semmilyen kötelezettséggel!

2. Igények felmérése és probléma műszaki tisztázása

Ajánlatkérését követően műszakilag tisztázzuk az adott problémát, és amennyiben szükséges az igények részleteit is pontosítjuk. Ehhez műszaki és kereskedelmi szempontból is további információkat gyűjtünk, a piaci környezet figyelembevételével is.

Ajánlatunk kiadása előtt műszakilag teljesen feltérképezzük a jelenlegi helyzetet, és annak megfelelően a lehető legnagyobb gondossággal alakítjuk ki a Cége számára optimális megoldást. Az ingyenes konzultáció mellett – amennyiben az igények, tervek és megvalósíthatóság egyeztetéséhez indokolt – helyszíni felmérést is elvégzünk annak érdekében, hogy a helyszíni sajátosságokat, a működési, felhasználási és környezeti jellemzőket és műszaki igényeket teljeskörűen figyelembe tudjuk venni egyedi igényeinek megfelelő ajánlat kialakításakor.

Amennyiben szükséges, ajánlatukban több alternatívát is kialakítunk a hajtóművek, villanymotorok, frekvenciaváltók beszerzésére és telepítésére annak érdekében, hogy optimális döntést tudjanak hozni Cégük vezetésében.

3. Egyeztetés az ajánlattal kapcsolatban

Ajánlatunk tartalmazza a villanymotorok, frekvenciaváltók, hajtóművek és szervóhajtások pontos méretrajzait és a részletes műszaki adatok mellett javaslatainkat a megfelelő védelem kialakítására és a karbantartásukra a minél hosszabb élettartamhoz és a költséghatékony, biztonságos működtetésükhöz. Ajánlatunk kiadását követően természetesen utólagosan is egyeztetjük azt Önnel, hogy felmerülő kérdéseket megválaszolhassuk.

4. Megrendelés, szállítás és üzembe helyezés

Amennyiben ajánlatunk elnyeri a tetszését, a fizetési konstrukció egyeztetését követően a lehető leggyorsabban lehetővé tesszük, hogy a megrendelt gépek és berendezések üzembe helyezése megtörténhessen. 24 órán belül kiszállítjuk telephelyére a megrendelését futárszolgálatunk segítségével, ahol szakemberei üzembe helyezhetik azokat. Frekvenciaváltóink felprogramozási lehetősége díjmentes, kiszállítást megelőzően megtörténik.

Nem kell aggódnia, ha a beállításhoz nincs éppen szakember a Cégénél. Teljes körű szolgáltatásunk keretében a helyszíni mechanikus és elektromos összeszereléseket, a szükséges programozást és a beállításokat is elvégezzük a lehető leghamarabb, előre egyeztetett időpontban.

5. Utánkövetés, garancia, karbantartás és szerviz

A megrendelt villanymotorok, frekvenciaváltók, hatóművek, szervóhajtások üzembe helyezését követően is biztosítjuk díjmentesen mérnöki háttértámogatásunkat. Szakembereink, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére telefonon és emailben a felmerülő kérdések és problémák megválaszolásában, illetve megoldásában.

Követjük ügyfeleink igényeit és a technológiai lehetőségeket, így egy karbantartási emlékeztető rendszert is kialakítunk, amely automatikus email értesítéseket küld a termékek karbantartásának szükségességéről a megfelelő időben.

Morgensen termékcsaládunk 2 év garanciával megvásárolható. Hajtóműveink garanciális időtartama 3 év is lehet, ha méretezését javaslatunk alapján választja ki. Probléma, meghibásodás esetén a garanciális időartam alatt a termékeket kijavítjuk vagy cseréljük.

Szerviz szolgáltatásunk keretében lehetőség van arra, hogy helyszíni kiszállással és helyszíni felméréssel a javításhoz szükséges javaslatunkat és ajánlatunkat összeállítsuk. Ha erre valamilyen okból nincs mód, akkor elszállítjuk a hibás terméket, bevizsgáljuk, majd a javítás megtörténte után visszaszállítjuk, és ismét beüzemeljük.

Mérnökeink Partnereink számára díjmentesen nyújtanak tanácsadást, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre a legmegfelelőbb villanymotor, frekvenciaváltó, hajtómű, szervómotor vagy vezérlő kiválasztásában.
Cégünk munkavégzését a mérnöki pontosság és tapasztalat jellemzi, amelyet az elmúlt 15 évben gyarapítottunk. Partnereink igényeihez rugalmasan alkalmazkodunk, fontos számunkra a jó viszony, a személyes kapcsolat kialakítása és fenntartása.

A Motor-Systems Kft-nél elkötelezett hívei vagyunk a fejlődésnek, melynek során Partnereinkkel szorosan együttműködve biztosítjuk részükre a legmodernebb technológiát és megbízhatóságot, díjmentes mérnöki támogatásunkat nem csak a berendezések üzembe helyezéséig, hanem azok teljes életciklusa alatt is, kiemelt garanciális időtartamot egyes villanymotor és frekvenciaváltó termékeinkre.

Amennyiben kapcsolatba kíván velünk lépni, azt a weboldalunkon feltüntetett elérhetőségeinken vagy az Ajánlatkérés aloldalon az űrlap kitöltésével bármikor megteheti.

Bízunk benne, hogy az Ön Válalkozását is Partnereink között tudhatjuk, és a továbbiakban hozzájárulhatunk üzleti sikereihez.