A frekvenciaváltók alkalmazásának előnyei

- Frekvenciaváltó alkalmazása elektromos hálózatunk védelmét is szolgálja, ugyanis a villanymotorok indítási áramának csökkentésével megszűnnek az indítási áramlökések, mert a frekvenciaváltó lágyindítóként is funkcionál

- Ugyanezen okból kiindulva frekvenciaváltó használata a villanymotor csapágyait és a villanymotor által meghajtott berendezés mechanikáját is kíméli a lágyindítás következtében

- A villanymotor megválasztható fordulata kíméli a felhasználó pénztárcáját is, hiszen egy alacsonyabb fordulaton kisebb teljesítményen is üzemeltethetjük a berendezésünket, ha éppen nincs szükségünk a villanymotor névleges fordulatára.

- A jól felparaméterezett frekvenciaváltó biztonságosabb, korszerűbb védelmet tud nyújtani a meghajtott villanymotornak, mint az általánosan használt, hőkioldó jellegű motorvédő kapcsolók.

- A frekvenciaváltó kétfordulatú villanymotorok kiváltásában is optimális megoldás lehet, ugyanis ezen típusú villanymotorok eleve költségesek, mindemellett az adott sebességeken kívül más fordulaton nem is tudjuk őket használni. Normál villanymotort frekvenciaváltó felhasználásával széles tartományban tudunk üzemeltetni.

- Ventilátor, szivattyú vezérlésénél szintén nagy energiamegtakarítás érhető el frekvenciaváltó használatával, a frekvencia csökkentésével.

- Szállítószalagoknál a frekvenciaváltó igény szerinti sebesség-beállítási lehetőséget ad.

- Frekvenciaváltónkon a felfutás/lefutás beállításával elkerülhetők a nagy dinamikus terhelések, ezzel ellátja gépeink és villanymotorjaink védelmét.

- Korszerű frekvenciaváltóinkon PID szabályozást lehet megvalósítani, ami elengedhetetlen olyan alkalmazásoknál, ahol pl. állandó nyomást kell tartani egy rendszerben.

- Ahol erre szükség van, frekvenciaváltónkon előre be lehet állítani a gyors és a lassúmenetet, nem kell pólusváltós motort alkalmazni (16 sebesség beállítására van lehetőség).

- Frekvenciaváltóinkkal féket is lehet vezérelni, egy szabályozott lefutással elkerülhető a nagy mechanikai igénybevétel a berendezésen és a féken egyaránt.

- Frekvenciaváltóink felhasználóbarát kezelőfelületén keresztül egyszerű PLC programot vihetünk bele programozói tudás nélkül egy ciklusos munkavégzéshez (16 lépéses ciklushoz).

Amennyiben hasonló jellegű problémája van, vagy egyszerűen csak kérdése lenne a fent leírtakkal kapcsolatban, keresse bátran szakembereinket, szívesen nyújtanak Önnek felvilágosítást a témában.