Motor-Systems logó

High-End Frekvenciaváltók

A Morgensen MSI350A frekvenciaváltó családja egy vadonatúj, nagy teljesítményű, csúcskategóriás frekvenciaváltó család, mindent tud, amit egy frekvenciaváltó csak tudhat.

Egy extrém nagy tudású frekvenciaváltó esetében még fontosabb a kezelhetőség és az átláthatóság kérdése. Az MSI350 menürendszere mind a készülék saját kijelzőjén, mind a mobil alkalmazásban átgondoltan felépített, az egyszerűségre fókuszált. Ennek köszönhetően a készülék kezelése és beállítása kivételesen egyszerű, az üzembe helyezést pedig beállításvarázsló segíti.

Rendkívül rugalmasan bővíthető PG-kártyával, PLC-kártyával, kommunikációs kártyával és IO-kártyával, kielégítve a különböző iparágak igényeit. Bluetooth vagy WiFi kártya segítségével kapcsolódhat az ingyenes MORGENSEN APP-hoz, így rendkívül egyszerűvé válik a programozás, a felügyelet és a diagnosztika okostelefonon keresztül.

Az MSI350 frekvenciaváltók közép- és csúcskategóriás berendezések piacára lettek tervezve, elsősorban papírgyártás, nyomdatechnika, csomagolástechnika, textilipari, vágó- és tekercselő berendezések, épületgépészeti berendezések, ill. minden olyan egyéb területre, amely csúcskategóriás szabályozást igényel.

Hasonlóan a többi frekvenciaváltó típusunkhoz praktikus, felhasználóbarát és költséghatékony megoldás 0,75-500kW tartományban.

Az MSI350 típusú frekvenciaváltók általános tulajdonságai:

– Egyszerű programozhatóság
– Egyszerű kezelőfelület LCD kijelzővel
– Kis méret
– V/f, érzékelő nélküli vagy érzékelős vektor vezérlés, I/f vezérlés
– PID funkció
– Multi-step speed
– DC fék
– Beépített fékchopper (37kW-ig)
– Beépített Modbus kommunikácó
– PROFIBUS, Canopen, DeviceNet, EtherCat, PROFINET, Ethernet/IP, CAN master/slave
– Bluetooth, WiFi,
– Levehető előlap
– Ingyenes műszaki háttértámogatás

DOUBLE RATING

A MORGENSEN MSI350A meghaladja elődje képességeit. Nehéz üzemű alkalmazás esetén standard beállítása jelentős tartalékot biztosít a frekvenciaváltónak, így olyan felhasználásoknál, ahol nincs nagy túlterhelhetőség, ott a gyártó által megjelöltnél nagyobb teljesítményű villanymotort is üzemeltethetünk a frekvenciaváltóval – ezt a gyártó hivatalosan engedi és a frekvenciaváltónál a nehéz üzemű és könnyű üzemű teljesítményértékeket is feltünteti.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy költséghatékony, de mégis megbízható megoldást válasszunk villanymotorjainkhoz, különösen ventillátorok és szivattyúk meghajtásának kialakításakor.

 

ÚJ! TŰZVÉDELMI ÜZEMMÓD AZ ÉLETVÉDELEMÉRT

MORGENSEN MSI350A HIGH END frekvenciváltóink tűzvédelmi üzemmóddal már elérhetők.

A frekvenciaváltó tűzvédelmi üzemmódjával életeket menthet. A FIRE-OVERRIDE funkció segítségével a frekvenciaváltó tűzjelzés esetén, a saját védelmét is figyelmen kívül hagyva, tovább hajtja az emberi élet védelmét szolgáló szivattyús és ventilátoros berendezéseket.

A frekvenciaváltó ezen üzeme abban különbözik a normál működéstől, hogy amíg normál üzemben a frekvenciaváltó hibát észlelve leáll, addig tűzvédelmi módban az esetleges külső és belső hibákat is figyelmen kívül hagyja, és a végletekig hajtja a motort. Ezáltal biztosítja vészhelyzet esetén azoknak a berendezéseknek a folyamatos működését, amelyek óvják az emberi életet. A tűzvédelmi mód egy paraméter átírásával aktiválható, és külön beállítható a funkcióhoz tartozó futási frekvenciaérték. Lehetőség van a frekvenciaváltó tűzvédelmi hálózatba való integrálására is, ebben az esetben 24V-os feszültségjellel kapcsolható be/ki a tűzvédelmi üzem. Két eltérő mód is lehetséges a tűzvédelmi funkció használatára, az egyik esetben a frekvenciaváltó minden hibát figyelmen kívül hagy, és hajtja a motort a végsőkig, a másik lehetőség, hogy a kritikusabb hibák esetében (kimeneti fáziskimaradás, túlfeszültség, túláram) állítja csak le a hajtást. A frekvenciaváltó tűzvédelmi módban a saját-, illetve a motor védelmét háttérbe helyezi, így ebből fakadóan előfordulhat meghibásodás!

 

A fenti, általános tulajdonságokon felül az MSI350 frekvenciaváltó család a további extra funkciókkal rendelkezik.

  • 1. Támogatja a nyílt és zárt hurkú vezérlést mind aszinkron, mind szinkron villanymotorokhoz.
  • 2. Lehetővé teszi villanymotorok, hajtóműves villanymotorok sebesség-, pozíció-, nyomatékvezérlését, valamint nagysebességű sebességvisszacsatolását.
  • 3. Támogatja a CODESYS programozási funkcióval ellátott opcionális PLC kártyákat.
  • 4. Támogatja az opcionális terepi buszkommunikációs kártyákat, beleértve a PROFIBUS DP-t, a CANopen-t, az EtherCAT-t stb.
  • 5. Támogatja az opcionális PG kártyákat inkrementális jeladókhoz, abszolút érték jeladókhoz, Sin-Cos- és a forgójeladókhoz.
  • 6. Egyidejűleg három bővítőkártya beépítését is elfogadja (két kártya 4kW alatti).
  • 7. A frekvenciaváltó tartalmaz STO biztonsági funkciót (SafeTorque OFF, SIL2).
  • 8. Egyedülálló I/F vezérlés azokra az alkalmazásokra, ahol a villanymotoroknak alacsony fordulatszámon magas nyomatékot kell leadniuk és a sebesség pontossága pedig nem túl magas.
  • 9. Digitális bemeneten keresztül is változtatható vezérlési módok.
  • 10.Támogatja az opcionális Bluetooth és WiFi kártyákat a vezeték nélküli kommunikáció megvalósításához.

 

Az alkalmazásról bővebb információt a következő linkre kattintva olvashat: Morgensen applikáció

Ajánlatkérés
Morgensen logó
Információ
SZÁLLÍTÁS: 24 ÓRÁN BELÜL
bankkártyás fizetési lehetőség
Bankkártyás fizetési lehetőség
Bemeneti feszültség
U be = 3 x 400 V +/-10%, U be = 3 x 660 V +/-10%
Kimeneti feszültség
U ki = 0 - Bemeneti feszültség
Bemeneti frekvencia
50/60 Hz
Kimeneti frekvencia
0 - 400 Hz
Túlterhelhetőség
200% / 1 sec | 150% / 60 sec
Vezérlés
SVPWM, SVC, VC, IF
Egyéb felszereltség
Analóg be- és kimenet: 0-10 V vagy 4-20 mA | Digitális bemenet: 5db. | Digitális kimenet: 1-1db. terminál és programozható relé | Beépített fékchopper

Ügyfeleink visszajelzései