High-End Frekvenciaváltók

A Morgensen MSI350A frekvenciaváltó családja egy vadonatúj, nagy teljesítményű, csúcskategóriás frekvenciaváltó család, mindent tud, amit egy frekvenciaváltó csak tudhat.

Egy extrém nagy tudású frekvenciaváltó esetében még fontosabb a kezelhetőség és az átláthatóság kérdése. Az MSI350 menürendszere mind a készülék saját kijelzőjén, mind a mobil alkalmazásban átgondoltan felépített, az egyszerűségre fókuszált. Ennek köszönhetően a készülék kezelése és beállítása kivételesen egyszerű, az üzembe helyezést pedig beállításvarázsló segíti.

Rendkívül rugalmasan bővíthető PG-kártyával, PLC-kártyával, kommunikációs kártyával és IO-kártyával, kielégítve a különböző iparágak igényeit. Bluetooth vagy WiFi kártya segítségével kapcsolódhat az ingyenes MORGENSEN APP-hoz, így rendkívül egyszerűvé válik a programozás, a felügyelet és a diagnosztika okostelefonon keresztül.

Az MSI350 frekvenciaváltók közép- és csúcskategóriás berendezések piacára lettek tervezve, elsősorban papírgyártás, nyomdatechnika, csomagolástechnika, textilipari, vágó- és tekercselő berendezések, épületgépészeti berendezések, ill. minden olyan egyéb területre, amely csúcskategóriás szabályozást igényel.

Hasonlóan a többi frekvenciaváltó típusunkhoz praktikus, felhasználóbarát és költséghatékony megoldás 0,75-500kW tartományban.

Az MSI350 típusú frekvenciaváltók általános tulajdonságai:

- Egyszerű programozhatóság
- Egyszerű kezelőfelület LCD kijelzővel
- Kis méret
- V/f, érzékelő nélküli vagy érzékelős vektor vezérlés, I/f vezérlés
- PID funkció
- Multi-step speed
- DC fék
- Beépített fékchopper (37kW-ig)
- Beépített Modbus kommunikácó
- PROFIBUS, Canopen, DeviceNet, EtherCat, PROFINET, Ethernet/IP, CAN master/slave
- Bluetooth, WiFi,
- Levehető előlap
- Ingyenes műszaki háttértámogatás
Leírás

Double rating

A MORGENSEN MSI350A meghaladja elődje képességeit. Nehéz üzemű alkalmazás esetén standard beállítása jelentős tartalékot biztosít a frekvenciaváltónak, így olyan felhasználásoknál, ahol nincs nagy túlterhelhetőség, ott a gyártó által megjelöltnél nagyobb teljesítményű villanymotort is üzemeltethetünk a frekvenciaváltóval - ezt a gyártó hivatalosan engedi és a frekvenciaváltónál a nehéz üzemű és könnyű üzemű teljesítményértékeket is feltünteti.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy költséghatékony, de mégis megbízható megoldást válasszunk villanymotorjainkhoz, különösen ventillátorok és szivattyúk meghajtásának kialakításakor.

ÚJ! TŰZVÉDELMI ÜZEMMÓD AZ ÉLETVÉDELEMÉRT

MORGENSEN MSI350A HIGH END frekvenciváltóink tűzvédelmi üzemmóddal már elérhetők.

A frekvenciaváltó tűzvédelmi üzemmódjával életeket menthet. A FIRE-OVERRIDE funkció segítségével a frekvenciaváltó tűzjelzés esetén, a saját védelmét is figyelmen kívül hagyva, tovább hajtja az emberi élet védelmét szolgáló szivattyús és ventilátoros berendezéseket.

A fenti, általános tulajdonságokon felül az MSI350 frekvenciaváltó család a további extra funkciókkal rendelkezik.

  • 1. Támogatja a nyílt és zárt hurkú vezérlést mind aszinkron, mind szinkron villanymotorokhoz.
  • 2. Lehetővé teszi villanymotorok, hajtóműves villanymotorok sebesség-, pozíció-, nyomatékvezérlését, valamint nagysebességű sebességvisszacsatolását.
  • 3. Támogatja a CODESYS programozási funkcióval ellátott opcionális PLC kártyákat.
  • 4. Támogatja az opcionális terepi buszkommunikációs kártyákat, beleértve a PROFIBUS DP-t, a CANopen-t, az EtherCAT-t stb.
  • 5. Támogatja az opcionális PG kártyákat inkrementális jeladókhoz, abszolút érték jeladókhoz, Sin-Cos- és a forgójeladókhoz.
  • 6. Egyidejűleg három bővítőkártya beépítését is elfogadja (két kártya 4kW alatti).
  • 7. A frekvenciaváltó tartalmaz STO biztonsági funkciót (SafeTorque OFF, SIL2).
  • 8. Egyedülálló I/F vezérlés azokra az alkalmazásokra, ahol a villanymotoroknak alacsony fordulatszámon magas nyomatékot kell leadniuk és a sebesség pontossága pedig nem túl magas.
  • 9. Digitális bemeneten keresztül is változtatható vezérlési módok.
  • 10.Támogatja az opcionális Bluetooth és WiFi kártyákat a vezeték nélküli kommunikáció megvalósításához.

Az alkalmazásról bővebb információt az alábbi helyen olvashat: