Motor-Systems logó

Anyagmozgatásra teremtették: a dobmotorok

Ha a legjobbra vágyik specialistát kell keresnie! Ha egy szívbillentyű cserére lenne szüksége, kire bízná? Megelégedne a háziorvosával, aki bár tájékozott sok területen, szívműtéten legutóbb rezidensként vett részt. Vagy az ország legjobb szívsebészét választaná, aki napont több ilyen műtétet végez? A kérdés csupán költői. De, hogy kerül egy műszaki blogra ez a téma?

Úgy, hogy legalább ekkora különbség lehet a termelésében, ha a feladatra tervezett, céleszközt használ, szemben egy általános, több helyre is “beeszkábálható” szerkezettel.

Ha a speciális eszközt választja, hosszabb üzemidőt, nagyobb hatékonyságot, végső soron több profitot érhet el. Épp egy ilyen céleszköz cikkünk főszereplője, a dobmotor.

A gépi anyagmozgatás specialistája, a dobmotor

A különféle futószalagok, hevederes szállítópályák mozgatásához három eszközre is szüksége lehet: egy villanymotorra, egy hajtóműre és egy dobra. Ez háromszoros esélyt jelenthet a meghibásodásra, ráadásul minél több a felhasznált egység, a hatékonyság úgy csökken.

Ezeket ötvözve, egy “csomagban” kínálják mindezt a dobmotorok. A dobba építve található egy hajtómű, és az ezt meghajtó aszinkron villanymotor. Mindez részben olajjal van feltöltve, ami a hűtést és a kenést egyben oldja meg. Így együtt, egy zárt rendszert alkotnak, és nyújtanak a terület számára rengeteg előnyt.

Miért éri meg dobmotorokat használni?

Kevesebb energiával, nagyobb hatékonyság = több profit

Egy villamos anyagmozgatási rendszernek két kritikus része van. Mennyi áramot fogyaszt, és milyen hatékonysággal használja fel a kapott áramot? A dobmotor mindkét szempontból jó választás. A beszerelése akár 30%-os javulást is hozhat. Így rekord idő alatt megtérülhet.

Könnyű beszerelni

Kompakt, egységként beszerezhető kialakításával, nem kell külön keresgélni és megrendelni a hajtás különféle elemeit. A dobmotorok összeszerelve, azonnali használatra készen érkeznek. Ráadásul jóval kisebb helyen elférnek, mint a külön elemekből szerelt alternatíváik.

Kevesebbszer romlanak el

A kialakításuk teljesen zárt, így sokkal kevésbé vannak kitéve a külső behatásoknak, pornak, víznek és más szennyeződéseknek. Ennek hála az áramszámlán túl, a szervízköltségek visszafogásával is támogatják pénztárcáját. Természetesen a minőség is kulcskérdés, de erről később.

Teljesen tisztán működnek

Ez főként az élelmiszeriparban fontos, ahol szigorú higiéniai előírásoknak kell megfelelni. A zárt dob, nem csak a benne lévő eszközök védelmére szolgál. A dobmotorok használatánál nem kell tartani az olajszivárgástól. Egyszerűen, akár magasnyomású mosóval is könnyen tisztán tartható.

A dobmotor választásnál is mellé lehet nyúlni

Ahogy az ipari termelés összes részén, úgy itt is rengeteg márka, számtalan típusa közül választhat. Ha nem elég körültekintő, a fenti előnyöket csak ideig óráig élvezheti. Beszerzésükhöz érdemes szakemberhez fordulnia, vagy olyan beszállítót választania, akiben megbízik. A MOTOR-SYSTEMS kínálatában sokáig nem szerepelt dobmotor, mert mi is kerestük azt a gyártót, aki az általunk elvárt, magas színvonalat nyújtja.

Rulmeca: a megbízható dobmotor

Kínálatunk legújabb termékei, a közel 70 országban jelenlévő, 60 éves múltra tekintő, Rulmeca vállalat dobmotorjai. Ezek mind megfelelnek az általunk állított, magas sztenderdeknek, hiszen:

A legkeményebb területekre tervezték

Ellenáll az extrém magas, vagy alacsony hőmérsékletnek, a víz, a szennyeződések, a vegyszerek, az olaj és a zsír kihívásainak, valamint a magasnyomású mosási eljárásoknak is.

Sokoldalúan használható

A hagyományos futószalagokon túl, modulhevederekhez, lánckerekes és bevonatolt kivitelben is elérhetők. Így bármilyen iparágba és rendszerbe jól beillenek.

Időtállóan, megbízhatóan működnek

Beszerelésük után, semmilyen karbantartást nem igényelnek. A prémium kialakításnak és szerkezetnek hála, hosszú évekre le lesz a gondja erről a kérdésről.

Ha Ön is szeretné, hogy a dobmotorokkal profitábilisabban, környezetbarátabban és kiszámíthatóbban üzemeljen a cége, forduljon hozzánk bizalommal.