Motor-Systems logó

Frekvenciaváltók távoli elérése

Így ad kényelmet és biztonságot a morgensen frekvenciaváltóinak távoli elérése

A frekvenciaváltók milliókat spórolnak évente felhasználóiknak. Egyrészről nagyságrendekkel hosszabbítja meg a villanymotorok élettartamát. Felügyeli, ellenőrzi azokat megvédve a túlterheléstől, túlmelegedéstől.

Másrészről szabályozni is tudja működésüket. Így a villanymotor gazdaságos és termelékeny is lehet egyszerre. Természetesen, ahogy minden műszaki eszköznek, a frekvenciaváltóknak is kell a felügyelet. És itt jön az igazi probléma, amit meg kell oldania. Lehet, hogy egyszerre több eszközt akar figyelme alatt tartani, vagy éppen a világ egy másik pontjáról szeretné ezt megtenni. Mi lehet erre a megoldás?

Frekvenciaváltók biztonságos üzemeltetése bárhonnan, bármikor

Léteznek már olyan megoldások, amivel a legjobban kihasználhatja a frekvenciaváltók adta lehetőségeket, anélkül, hogy a földrajzi helyzet problémát okozna. Legyen szó ipari termelésről, vagy éppen otthoni locsolóberendezéséről, ideális csak akkor lehet az üzemeltetése, ha Ön egyszerűen, a világ bármely pontjáról felügyelheti a biztonságos és gazdaságos működést.

Sőt, szükség esetén be is tud avatkozni a rendszerbe. “Na jó, de ki szeretné naphosszat a frekvenciaváltók működését ellenőrizgetni?” Merül fel teljesen jogosan a kérdés. Ez még nem igazi szabadság és nem is elég biztonságos, ha fél szemét folyamatosan a rendszeren kell tartania.

Csak akkor kéri a figyelmét, ha szükség van rá

Azon túl, amikor szabad perceiben rápillant a rendszer aktuális adataira, Önnek nem kell aggódnia a zavartalan működés miatt. Ahogy cikkünk elején írtuk, a frekvenciaváltók a munka oroszlánrészét elvégzik. Az ördög azonban nem alszik, így van, amikor külső beavatkozásra, módosításra van szükség. Ilyenkor okos eszközére azonnal megkapja az értesítést.

Így utánajárhat az anomáliának, mielőtt az problémát, szélsőséges esetben a villanymotor meghibásodását okozná. A megoldásnál pedig végre elfelejtheti a régi módszert. Nem kell riadóztatnia valamelyik közelben lévő kollégát. A problémát jó eséllyel Ön is tudja kezelni pár kattintással a rendszeren keresztül.

Az első lépés a jó frekvenciaváltó kiválasztása

Elképzelhető, hogy Ön, miközben a cikket olvassa, azon gondolkodik, hogy az Ön frekvenciaváltói miért nem tudják ezeket a funkciókat. A piacon egyre több megoldás jelenik meg, azonban a távoli elérés nem minden esetben garantált. A frekvenciaváltónak rendelkezni kell internetkapcsolattal, hogy a rendszer kiépíthető legyen.

Mi, a Motor-Systemsnél prémium minőségű Morgensen frekvenciaváltókkal dolgozunk, mely könnyedén kiegészíthető a távoli elérés funkcióval. Ezt az ellátandó feladattól függően, személyre szabottan alakítjuk ki, hogy azt a leghatékonyabban tudja használni. Az így kialakított vezérlés kijelzője több platformon is elérhető. Így számítógépről, androidos okostelefonról vagy a webes felületen keresztül, bármilyen internetkapcsolatra alkalmas eszközről használható.

A távoli elérés könnyebb, mint valaha

Szintén kritikus pont a frekvenciaváltók kapcsolódása. Sok esetben a frekvenciaváltónak elérhető WI-FI hálózat szükséges. Ez azonban kizárja a lehetőségét külterületeken használt eszközök távoli elérésének. A jó hír, hogy erre is van megoldás. A Morgensen frekvenciaváltói elérhetők GSM csatlakozási lehetőséggel, így önállóan is tudnak internetkapcsolatot létrehozni. Ez új felhasználási területeket és még egyszerűbb távoli elérést és vezérlést garantál.

A frekvenciaváltók távoli elérése a gyakorlatban

Már láthatja, mekkora szabadságot és mennyi plusz biztonsági lehetőséget nyújt egy távolról vezérelhető frekvenciaváltó. De milyen folyamatból áll a beszerelés és az üzemeltetés? Szükség lesz olyan Morgensen gyártmányú frekvenciaváltókra, melyek alkalmasak a távoli elérésre.

Ez természetesen elérhető egyfázisú és háromfázisú kivitelben is, a felhasználástól függően. A gyártó korábbi típusaihoz a funkció utólag is rendelhető. A távoli elérés agya egy PLC egység lesz, mely összekötve egy HMI panellel megteremti a vezérlés alapját. Ezt pedig az internetre csatlakozva a világon bárhonnan elérhetővé teszi villanymotoros hajtását.

Használatával mindig láthatja az aktuális működési adatokat, szemmel tarthatja a fogyasztást és a leadott teljesítményt is. A push értesítések pedig jeleznek, ha beavatkozásra van szükség. Mivel az alkalmazás közvetlen kapcsolatban van a frekvenciaváltóval, így a beavatkozást azonnal meg is teheti.

Ezzel kényelmessé és egyszerűvé tehet olyan, eddig sok nehézséget okozó feladatot, mint az öntözőrendszerek távoli elérése. Így nem kell csak az öntözés elvégzéséhez, ellenőrzéséhez kiutaznia a helyszínre, otthonról is könnyedén elvégezheti.

De nem kell föld tulajdonosnak lennie, hogy kihasználhassa a távoli elérés előnyeit. Hiszen az távoli állapotfigyelés és vezérlés az élet és az ipari termelés rengeteg területén spórolhat Önnek időt, energiát és pénzt. Ilyen lehet a szivattyúk használata és felügyelete, kapuk nyitása, zárása, a tetőszerkezetek mozgazása, de akár a medence tisztítást is intézheti a távolból.

A felhasználás az Ön képzeletére van bízva, hiszen a rendszer teljesen egyedileg, az Ön igényeire szabottan készíthető el.

Összegzés

A frekvenciaváltók nyújtotta biztonságos és gazdaságos működést új szintre emelheti a távoli eléréssel. Azzal, hogy eszközeit bárhonnan figyelheti és irányíthatja, pénzt, időt és energiát spórolhat meg. Ezzel a beszerelési költség a működés ideje alatt sokszorosan megtérül majd. Ha bármilyen kérdése van, vagy műszaki segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal.

Ajánlatkérés
Morgensen logó
Információ
SZÁLLÍTÁS: 24 ÓRÁN BELÜL
bankkártyás fizetési lehetőség
Bankkártyás fizetési lehetőség

Ügyfeleink visszajelzései