Motor-Systems logó

Csigahajtóműves villanymotor

A csigahajtóműves villanymotor olyan indukciós motor, amely a csigahajtás elvén működik. Kiemelt előnye, hogy a kis mérete ellenére képes nagy nyomatékot generálni. A csigahajtóműves motorokat gyakran alkalmazzák azon estekben, amikor önzáró vagy megszakító funkció szükséges. Tekintse meg széles termékkínálatunk!

Mi az a csigahajtás?

A csigahajtás a fogazott hajtások egyik típusa. Az egymásra merőleges tengelyek megnevezése:

 • Csiga: A csigát a hajtó tengelyre szerelik, vagy a hajtó tengellyel egy darabból készül. Általában hengeres kialakítású és csavarfelületű.
 • Csigakerék: A csigakerék a hajtott tengelyre szerelt berendezés. Homlok szerkezete alapján lehet konvolut csiga (evolvens mozgású), arkhimédészi csiga (arkhimédészi spirál mozgású), involut csiga (hegyes evolvens mozgású).

A csigahajtást használó eszközök kis méret esetén is képesek nagy teljesítményt nyújtani. Gyakran önzáró kialakításúak, így, ha a hajtómotor kikapcsol, akkor sem képes a hajtott tengely visszafelé hajtani. Ez az egyik oka, amiért a csigahajtóműves villanymotort magas biztonságú berendezésnek tekintik. A csigahajtású motorok esetén a megfelelő hűtés kulcsfontosságú, a csiga és csigakerék közötti konstans csúszás miatt jelentős súrlódási hő keletkezhet. A hőhatás kezeléséhez hidrodinamikai kenést alkalmaznak és a tervezéskor törekednek arra, hogy nagyobb területen érintkezzenek a tengelyek.

Csigahajtóműves villanymotor felhasználása

A csigahajtóműves villanymotor széles körben elterjedt az ipari területeken kedvező műszaki tulajdonságai miatt. A leggyakoribb alkalmazási területek a következők:

 • Anyagmozgató berendezések
 • Csomagológépek
 • Fűtési, szellőztető és légkondicionáló rendszerek
 • Ipari automatizálás
 • Mezőgazdasági gépek
 • Nyomdagépek
 • Orvosi felszerelések
 • Robotika
 • Szállítószalagos rendszerek
 • Élelmiszer-feldolgozó berendezések

Miért válasszon minket csigahajtóműves villanymotor vásárlásához?

Szakértelem

Nálunk a szakmai segítség, Partnereinknek nyújtott tanácsadás nem ér véget az áru leszállításával. Tőlünk nyugodtan kérdezhet, tapasztalt mérnökökből álló csapatunk, ügyfélszolgálatunk díjmentesen áll rendelkezésére akár az optimális termék kiválasztásában, akár utólagos segítségnyújtásban, legyen szó beüzemelésről, karbantartásról, vagy akár tárolásról.

Gyorsaság

A forgalmazott termékek többségét készletről szállítjuk, így a gyors és megbízható kiszállítás garantált. A megrendelést követően akár napokon belül megérkezhetnek a megvásárolt termékek.

Megbízhatóság

Sok éves szakmai múltunk, beható szakmai ismereteink és vásárlóink pozitív visszajelzése garanciát jelent a megbízható és magas színvonalú szolgáltatásra. Kizárólag prémium minőségű, az EU szabványoknak és szakmai sztenderdeknek megfelelő csigahajtóműves villanymotorokat forgalmazunk.

Energiahatékonyság

A forgalmazott csigahajtóműves villanymotorok magas energiahatékonyságúak. Ez nem csupán az ökológiai lábnyom csökkentésében, de az energiaráfordítás redukálásában is segíthet.

Motor-Systems Kft. – szakértő a hajtástechnológiában

Tevékenységünket leginkább a mérnöki pontosság, valamint a hajtástechnikai ágazatban összegyűjtött több mint egy évtizedes tapasztalat jellemzi. Munkánk során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy közvetlen, személyes kapcsolatot alakítsunk ki partnereinkkel, és egyéni igényeik, ötleteik figyelembevételével optimális megoldásokat kínáljunk a tervezés és gyártás alatt lévő, illetve meghibásodott gépeikhez.

Ajánlatkérés
Információ
Expressz szállítás
bankkártyás fizetési lehetőség
Bankkártyás fizetési lehetőség

Ügyfeleink visszajelzései