Motor-Systems logó

22 kW villanymotor felhasználása, műszaki adatai és előnyei

Az ipari alkalmazások során elengedhetetlen egy hatékony és megbízható hajtómotor használata. Az egyik legelterjedtebb megoldás a villanymotor, ami kifejezetten népszerű ipari felhasználásokban, és számos előnye miatt sokan választják ezt a típust a munkájukhoz. Ha Ön is fontolóra venné egy ipari villanymotor beszerzését, akkor érdemes megismerkedni a 22 kW villanymotor előnyeivel, műszaki adataival és vásárlási lehetőségeivel.

Mi alapján válasszunk ipari villanymotort?

Az ipari motorok kiválasztásánál fontos szempontok közé tartozik a

 • hatékonyság,
 • az üzemeltetési költségek,
 • a megbízhatóság és a
 • tartósság egyaránt.

A 22 kW-os motorok nagy hatékonyságúak és megbízhatóak, ami azt jelenti, hogy minimális karbantartásra van szükségük, és hosszú élettartamuk van. Az üzemeltetési költségek is alacsonyak lehetnek, ha az ilyen motorokat megfelelően tervezik és beállítják. Az ipari motoroknak pedig általában nagy terhelésnek kell ellenállniuk, ezért fontos, hogy strapabíróak és tartósak legyenek. Ebből a szempontból a 22 kW-os motorok nagyon jól teljesítenek. A motorok anyaghasználata és a kivitelezés minősége miatt ellenállnak a magas terhelésnek és hőmérsékletnek is, ami hosszú távú, megbízható üzemeltetést biztosít.

A 22 kW-s villanymotor felhasználása

A 22 kW-os ipari villanymotorok tehát az ipari alkalmazásokban széles körben használt eszközök. Általában nagy terhelést és hosszú élettartamot igénylő alkalmazásokhoz használatosak. Teljesítményüknek köszönhetően hatékonyan képesek működni nagy terhelések mellett is, ami fontos szempont a termelési folyamatok során.

Ezeket a villanymotorokat többek között fémfeldolgozó üzemekben, csomagolóüzemekben, szállítószalagokon, emelőberendezéseken, textil- és papíriparban használják. Ezek az iparágak általában nagy mennyiségű anyagot dolgoznak fel, és ezeket a folyamatokat az ilyen motorok segítségével hatékonyan lehet végrehajtani.

A 22 kW-os motorok különböző típusai közül választhatunk a szükségleteinknek megfelelően. Vannak például talpas és peremes motorok, ill. ezek kombinációja, valamint különböző fordulatszámú motorok is. A választásnál figyelembe kell venni a motorra vonatkozó követelményeket, a terhelést és a felhasználás célját egyaránt.

A 22 kW villanymotorok előnyei

A 22 kW-os villanymotorok több előnnyel is rendelkeznek, ami az ipari alkalmazásukat illeti:

 • Hatékony működés: a 22 kW-os motorok nagy teljesítményüknek köszönhetően hatékonyan képesek működni nagy terhelések mellett is, ami fontos szempont a termelési folyamatok során.
 • Ipari és mezőgazdasági felhasználás a 22 kW-os motorokat általában fémfeldolgozó üzemekben, csomagolóüzemekben, szállítószalagokon, emelőberendezéseken, textil- és papíriparban használják. De az agráriparban is széles körben alkalmazzák, például az állattartásban és a mezőgazdasági gépekben.
 • Tartós és megbízható: a 22 kW-os motorok ellenállnak a magas terheléseknek és hőmérsékletnek, ami hosszú távú, megbízható üzemeltetést biztosít.
 • Könnyen karbantartható: az ilyen motorok minimális karbantartást igényelnek, így a munkáltatók kevesebb időt és pénzt költenek a karbantartásra.

Összességében a 22 kW-os villanymotorok megbízható és hatékony eszközök az ipari alkalmazásokban, amelyek biztosítják a magas teljesítményt és hosszú élettartamot a termelési folyamatok során.

22 kW villanymotor műszaki adatok

 • Teljesítmény: 22 kW
 • Fordulatszám: 3000 fordulat/perc
 • Tengely átmérő: 42-50 mm
 • Tengely hossza: 80-110 mm

Villanymotor vásárlása, szakmai támogatás

A Motor-Systems csapatát a mérnöki pontosság, valamint a hajtástechnikai ágazatban összegyűjtött több mint egy évtizedes tapasztalat jellemzi. Munkánk során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy közvetlen, személyes kapcsolatot alakítsunk ki partnereinkkel, és egyéni igényeik, ötleteik figyelembevételével optimális megoldásokat kínáljunk a tervezés és gyártás alatt lévő, illetve meghibásodott gépeikhez.

A tapasztalt mérnökökből álló csapatunk és díjmentes ügyfélszolgálatunk ajtaja mindig nyitva áll, hogy segítséget nyújtsanak a villanymotor kiválasztásában és az utólagos segítségnyújtásban. Vevőink bátran fordulhatnak hozzánk kérdéseikkel, mert számíthatnak szakmai támogatásunkra.

Ajánlatkérés
Információ
Expressz szállítás
bankkártyás fizetési lehetőség
Bankkártyás fizetési lehetőség

Ügyfeleink visszajelzései